PARTERAPI I AARHUS

parterapi Århus

Velkommen til Lovecast i Århus - Her på siden finder du masser inspiration til dit parforhold og stribevis af nyttige informationer om parterapi. Leder du efter en dygtig parterapeut i Århus og Midtjylland? - så finder du vores store udvalg herunder.

TERAPEUTER I AARHUS MED SPECIALE I PARTERAPI

Hafdis Æ. Hougaard

Psykoterapeut og parterapeut

Online parterapi

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Kommunikation, skilsmisse, selvindsigt, sammenbragte familier, tværkulturelle familier, jalousi, intimitet, utroskab, sorg & traume, stress & livskriser

4 Klientudtalelser

Anja Snejbjerg

Parterapeut & psykoterapeut MPF

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Konflikter og skænderier, frygt for at blive forladt, tvivl omkring parforholdet, manglende intimitet og samhørighed, jalousi & svigt

Maria Rauff Schurmann

Psykolog og parterapeut

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Kommunikation, omsorgssvigt, større selvindsigt, stress, angst, utroskab, relationer & depression

3 klientudtalelser

Connie Skammelsen

Parterapeut & psykoterapeut

Online parterapi

Hvor:

Århus - kører også hjem til jer

Særlig erfaring med:

Kompleks og udfordret kommunikation, mangel på tosomhed, børn som bindeled mellem mor og far, forståelsen fra den anden savnes, angst for ensomhed, svigt fra min partner, utilstrækkelig respekt & anerkendelse i forholdet.

Inge Lise Hamilton

Parterapeut, psykoterapeut & underviser

Online parterapi

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Fastlåste mønstre og tilbagevendende konflikter, dårlig kommunikation, manglende samarbejde og glæde i parforholdet, manglende nærhed, intimitet, seksualitet og kærlighed i parforholdet, udfordringer i sammenbragte familier samt i familier, utroskab, jalousi, frustration og vrede & afklaring omkring skilsmisse

Lea Sorgenfrei

Parterapeut & sexolog

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Svær eller helt manglende kommunikation, kløft og distance imellem jer, savner samhørighed, varme og flere kærlige følelser, uens lyst til sex og intimitet, nybagte forældre, utroskab og tillidsbrud

Birthe Kock-Jensen

Sexolog & parterapeut

Online parterapi

Hvor:

Århus, Aalborg, Esbjerg  & Ebeltoft

Særlig erfaring med:

Udfordringer i sexlivet, opgave fordeling, værdier og roller, økonomi, børn & familiestruktur, utroskab, Grænser & Tilgivelse og kommunikationproblematikker

PARTERAPI I REGION MIDTJYLLAND

Fandt du det du ledte efter? Du kan finde mange flere parterapeuter i Region Midtjylland, som er klar til at hjælpe dit parforhold på ret kurs her:

HVORDAN ER BEHOVET FOR PARTERAPI I AARHUS?

Aarhus er Danmarks anden største by. Aarhus har et indbyggertal på ca. 320.000 mennesker, og er antallet af skilsmisser og par der flytter fra hinanden er stigende. Aarhus er i høj grad en universitets - og uddannelsesby, og derfor har Aarhus en meget stor tilstrømning af unge mennesker og unge par. Aarhus er derfor en af Danmarks "yngste" storbyer, med flest unge mennesker pr. indbygger. Mange unge mennesker slår sig ned i byen og starter familie efter endt uddannelse.

At byen demografisk består af mange unge mennesker kan dog ikke aflæses i skilsmisseprocenten og det kan skyldes flere faktorer. Når man sammenligner tallene med det øvrige Midtjylland og resten af Danmark, ligger Århus på en flot 72. plads, ud af de i alt 98 danske kommuner, hvor flest par med børn bliver skilt eller flytter fra hinanden i 2015. Det var ialt 2,7 % af børnefamilierne der blev skilt, eller flyttede hver for sig i Århus i 2015. Selvom tallet er højt, er det stadig væsentligt lavere end andre store byer som eksempelvis København, Odense og Aalborg.

18 % AF ALLE PARFORHOLD ER I KRISE

En stor undersøgelse af parforhold fra England blev offentliggjort i tidsskriftet Independent. Undersøgelse er baseret på studier af mere end 2,7 millioner mennesker i parforhold. Den viste at hele 18 % af de adspurgte mente, at deres parforhold var i så dårlig forfatning, at det vapå bristepunktet og meget tæt på at gå i opløsning. Selvom undersøgelsen er fra England, og der på mange måder er en række kulturelle forskelle på Danmark og Englang, er der god grund til at antage at tallene kan overføres direkte til Danmark, og selvfølgelig også til en storby som Aarhus.

Parforhold i Århus og andre store byer er i krise

OM PARFORHOLD I AARHUS

Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov, er det kun 29% af alle danskere mellem 34 og 54 år i et parforhold, der løbende taler med deres partner om parforholdet, og de forventninger de har til hinanden. Det bekræfter i den grad behovet for parterapi, da de fleste terapeuter typisk arbejde på at forbedre kommunikationen og dialogen imellem Jer. Det gøres ofte ved at bruge forskellige værktøjer og øvelser, som har til formål at øge forståelsen for hinanden og samtidig dæmpe lysten til at skændes, så I kan skabe et helt nyt fundament, med nyt håb, kærlighed og passion.

Selvom antallet af skilsmisser og fraflytninger ligger noget lavere i Århus end i andre store byer, som eksempelvis København og Odense, er det stadig fuld fart på skilsmisserne. Det stigende antal skilsmisser vidner i høj grad om at mange har et langt større behov for parterapi end de i virkeligheden tror, eller er parate til at anerkende. Parterapi kan ikke redde alle parforhold, men hvis man oplever problemer, skænderier, udfordringer eller andre ting som gør betingelserne i parforholdet sværre, er parterapi en god løsning der kan afhjælpe udfordringerne og få Jer tilbage på sporet.

Det kan også anbefales, at få dit parforhold service-tjekket hos en professionel parterapeut - også selvom I ikke står på kanten af en skilsmisse. En parterapeut kan bl.a. hjælpe Jer med at få afklaret jeres indbyrdes forventninger til hinanden og jeres parforhold, og samtidig forebygge en lang række konflikter - og det er altid bedre at forbygge end at brandslukke.

ER DIT PARFORHOLD I KRISE?

Her får du 6 simple ting du teste, for at se om dit parforhold er i krise. Mange gange er det ikke for sent at redde trådende selv om det måske kan være svært at se lyset for enden af tunnelen. En professionel terapeut kan hjælpe hjælpe med at skabe et helt nyt og frugtbart parforhold.

KOMMUNIKATION

En god og konstruktiv kommunikation er altafgørende for et godt og velfungerende parforhold. Kig på hvordan I taler til og om hinanden. Hvis du eksempelvis ofte omtaler din kæreste på en negativ måde overfor andre, eller vhis det er umuligt at gennemføre de lidt "sværre samtaler" er det et sikkert tegn på noget er galt. Grundlæggende skal man helt have en vilje til forsvare sin kæreste, når han eller hun ikke er til stede, og samtidig have mulighed for at bruge hinanden som fortrolig sparingspartner.

TILLID

Bygger Jeres parforhold på en grundlæggende tillid til hinanden? Det betyder selvfølgelig ikke at man skal vide alting om hinanden hele tiden eller at det er ok at snage i hinanderns mobiler - men det betyder, at man altid skal have en god mavefornemmelse af partnerens intention. Man kan eksempelvis spørger sig selv: Er der en historik, der gør, at jeg ikke kan stole på min partner? Er der en god grund til at jeg ikke stoler på min partner? Men hvis din kæreste – i nyere tid – har vist sig at være ærlig, og du stadigvæk ikke stoler på ham eller hende, så ligger den mest hos dig. En parterapeut kan hjælpe Jer med at genopbygge tilliden i parforholdet og til at se tingene i et nyt perspektiv.

ER I NOGENLUNDE LIGEVÆRDIGE? 

At være ligeværdige betyder ikke at I skal have de samme kompentencer indenfor alle områder. Man falder jo ofte for en partner der har evner og egenskaber, som man ikke selv har. Men hvis du synes, at din kæreste hele tiden er lidt bagud, måske ofte er pinlig og ikke helt er en værdig som partner, er der noget galt. Ligeværdighed, respekt og balance er meget vigtigt for et godt parforhold.

UENIGHEDER

Er i ofte grundlæggende uenige og kan diskutere og skændes om helt basale småting i hverdagen, er det ofte en god idé at gå i parterapi. Det vil ofte hjælpe til at få et mere realistisk syn på konflikterne. Nogle gange kan man have dybere liggere uenigheder eksempelvis omkring børn, familieliv, børneopdragelse og delebørn, er ofte noget der skaber udfordringer hos de fleste familier. I parterapi vil I typisk få hjælp til at få håndteret disse skridspunkter så I kan komme videre sammen.

FORSKELLIGE DRØMME OM FREMTIDEN 

Måske har I engang haft en snak om, at den ene ville have børn, og den anden ikke ville. Men hvis Jeres drømme om fremtiden er uforenelige, skal man tage det alvorligt, for så matcher man jo ikke. For mange handler det om børn, men det kan også være, at den anden vil rejse jorden rundt, og at jeg vil blive hjemme og forfølge min karriere. Så man bliver nødt til at finde ud af, om man egentlig vil det samme her i livet; om man har fælles drømme.

I GØR MANGE TING HVER FOR SIG

Det er selvfølgelig helt ok at have en hobby eller at tage ud med vennerene en gang i mellem. Men hvis I aldrig prioriterer at bruge tid sammen og har travlt med at planlægge aktiviteter som ikke har noget at gøre med hinanden, er det ofte et tegn på at den er helt galt. I et parforholdet er det vigtigt at gøre ting sammen og styrke teamfølelsen og følelsen af at den anden sætter pris på at I er sammen. 

Du kan se en uddybende liste over enmer, som ofte kommer op i parterapi her.

Vi har også samlet nogle små guides og lidt uddybende parforholds-statistisk, som dækker andre områder og kommuner i Region Midtjylland. Se eksempelvis meget mere om parterapi i Horsens, Randers og Herning her.

INGE LISE HAMILTON

Parterapeut Inge Lise Hamilton, har sin praksis centralt i Aarhus. Inge Lise tilbyder kompetent parterapi, som tager udgangspunkt i at styrke den fælles relation, skabe en bedre måde at være sammen på og bevare parforholdet. Inge Lise har masser af erfaring med børnefamilie, delebørn og de problemer der kan opstå i parforholdet, når børn optager meget af tiden. Se Inge Lises profil her:

HENNING GREGERSEN

Mange par skændes ofte om penge

Henning Gregersen har mange års erfaring som parterapeut. Han er tilknyttet Hedensteds kommune, hvor han arbejder som konsulent, familie - og parterapeut. har stor forståelse for de konflikter og problemer som ofte opstår når mennesker lever sammen. Ring til Henning nu og få en snak om netop jeres konflikter og problemer.

MERE OM PARTERAPI I JYLLAND

Her på siden kan du finde parterapi de fleste steder i landet, og vi har samtidig et stort og omfattende artikelarkiv, som du kan bruge til at hente inspiration til parforholdet. Hvis du bor i Nordjylland og leder efter information omkring parterapi og parforhold i Aalborg - så anbefaler vi at besøge parterapi Aalborg her.