PARTERAPI I AARHUS

parterapi Århus

Velkommen til Lovecast - parterapi i Århus. Her på siden finder du masser inspiration til dit parforhold og stribevis af nyttige informationer om parterapi. Hvis du leder efter en dygtig og verificeret parterapeut i Århus, kan du finde vores store udvalg længere nede på siden.

Parterapi kan give dit parforhold en helt ny og frisk begyndelse. Så hvis du savner nærhed og kærlighed i dagligdagen, eller hvis I oplever mange konflikter og skænderier, er parterapi en god mulighed for at få parforholdet tilbage på sporet.

TERAPEUTER I AARHUS MED SPECIALE I PARTERAPI

Connie Skammelsen

Parterapeut & psykoterapeut

Online parterapi

Hvor:

Århus - kører også hjem til jer

Særlig erfaring med:

Kompleks og udfordret kommunikation, mangel på tosomhed, børn som bindeled mellem mor og far, forståelsen fra den anden savnes, angst for ensomhed, svigt fra min partner, utilstrækkelig respekt & anerkendelse i forholdet.

Hafdis Æ. Hougaard

Psykoterapeut og parterapeut

Online parterapi

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Kommunikation, skilsmisse, selvindsigt, sammenbragte familier, tværkulturelle familier, jalousi, intimitet, utroskab, sorg & traume, stress & livskriser

4 Klientudtalelser

Maria Rauff Schurmann

Psykolog og parterapeut

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Kommunikation, omsorgssvigt, større selvindsigt, stress, angst, utroskab, relationer & depression

3 klientudtalelser

Inge Lise Hamilton

Parterapeut, psykoterapeut & underviser

Online parterapi

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Fastlåste mønstre og tilbagevendende konflikter, dårlig kommunikation, manglende samarbejde og glæde i parforholdet, manglende nærhed, intimitet, seksualitet og kærlighed i parforholdet, udfordringer i sammenbragte familier samt i familier, utroskab, jalousi, frustration og vrede & afklaring omkring skilsmisse

Lea Sorgenfrei

Parterapeut & sexolog

Hvor:

Århus

Særlig erfaring med:

Svær eller helt manglende kommunikation, kløft og distance imellem jer, savner samhørighed, varme og flere kærlige følelser, uens lyst til sex og intimitet, nybagte forældre, utroskab og tillidsbrud

FANDT DU EN PARTERAPEUT I AARHUS?

Kunne du bruge en af vores dygtige parterapeuter i det centrale Århus? Ellers kan du finde mange flere parterapeuter i Region Midtjylland::

PARTERAPI STYRKER PARFORHOLDET

Der kan være mange forskellige årsager til at par vælger går i parterapi. Nogle er måske i tvivl om de overhovedet skal blive sammen, andre oplever at de har mange konflikter og skænderier og nogle har svært ved at tale om emner der er lidt mere følsomme. Generelt kan parterapi handle om alt det som par oplever udfordringer med, eller områder i deres relation de gerne vil forbedre.

Hvorfor gå i parterapi i Århus

MANGE VÆLGER AT GÅ I PARTERAPI HVIS DE:

Har mange skænderier og konflikter

Har svært ved at kommunikere og tale sammen

Har udfordringer med børn og delebørn

Savner nærhed og kontakt

Har oplevet utroskab, svigt og jalousi

De sjældent eller aldrig har sex

Gerne vil udvikle relationen og parforholdet sammen

LIDT FACTS OM AARHUS

Aarhus er Danmarks næststørste by og derfor er udvalget af dygtige parterapeuter stort. Aarhus har et indbyggertal på ca. 320.000 mennesker og er geografisk placeret i Region Midtjylland. Selvom om Århus er en stor by, han Århus ikke flere skilsmisser end resten af landet - tvært imod.

Aarhus er i høj grad en universitets - og uddannelsesby, og derfor har Aarhus en meget stor tilstrømning af unge mennesker og unge par, som ønsker at tage sin uddannelse på et af byens universiteter. Mange unge mennesker slår sig ned i byen og bliver der efter endt uddannelse.

At byen demografisk består af mange unge mennesker kan dog ikke aflæses i skilsmisseprocenten og det kan skyldes flere faktorer.

Når man sammenligner tallene fra Danmarks Statistik med Danmark generelt, ligger Århus på en flot 72. plads, ud af de i alt 98 danske kommuner, hvor flest par med børn bliver skilt eller flytter fra hinanden. Det var ialt 2,7 % af børnefamilierne der blev skilt, eller flyttede hver for sig i Århus hvert år. Det er væsentligt lavere end andre store byer som eksempelvis København, Odense og Aalborg.

18 % AF ALLE PARFORHOLD ER I KRISE

En stor undersøgelse af parforhold fra England blev offentliggjort i tidsskriftet Independent. Undersøgelse er baseret på studier af mere end 2,7 millioner mennesker i parforhold. Den viste at hele 18 % af de adspurgte mente, at deres parforhold var i så dårlig forfatning, at det havde nået bristepunktet, og meget tæt på at gå i opløsning. Selvom undersøgelsen er fra England, og der på mange måder er en række kulturelle forskelle på Danmark og Englang, er der god grund til at antage at tallene kan overføres direkte til Danmark, og selvfølgelig også til en storby som Aarhus.

Parforhold i Århus og andre store byer er i krise

TALER I OM PARFORHOLDET?

Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov, er det kun 29% af alle danskere mellem 34 og 54 år i et parforhold, der løbende taler med deres partner om parforholdet, og de forventninger de har til hinanden.

Det bekræfter i den grad behovet for parterapi, da de fleste terapeuter typisk arbejde på at forbedre kommunikationen imellem jer. Det gøres ofte ved at bruge forskellige værktøjer og øvelser, som har til formål at øge forståelsen for hinanden og samtidig dæmpe lysten til at skændes, så I kan skabe et helt nyt fundament, med nyt håb, kærlighed og passion.

Det kan også anbefales, at få dit parforhold "service-tjekket" hos en professionel parterapeut - også selvom I ikke står på kanten af en skilsmisse. En parterapeut kan bl.a. hjælpe jer med at få afklaret jeres indbyrdes forventninger til hinanden og jeres parforhold, og samtidig forebygge en lang række konflikter - og det er altid bedre at forbygge end at brandslukke.

ER DIT PARFORHOLD I KRISE?

Det er altid en god idé at stoppe op med jævne mellemrum og spørge dig selv hvordan det egentligt går med parforholdet. Mange gange er det ikke for sent at redde trådende selv om det måske kan være svært at se lyset for enden af tunnelen. En professionel terapeut kan hjælpe hjælpe med at skabe et helt nyt og frugtbart parforhold.

6 TING DU KAN SPØRGE DIG SELV OM

1

HVORDAN ER VORES KOMMUNIKATION?

En god og konstruktiv kommunikation er altafgørende for et godt og velfungerende parforhold. Kig på hvordan I taler til og om hinanden.

Hvis du eksempelvis ofte omtaler din kæreste på en negativ måde overfor andre, eller hvis det er umuligt at gennemføre samtaler der handler om følesomme eller svære emner, er det et sikkert tegn på noget er galt.

En god tommelfingerregel er at man skal have en vilje til forsvare sin kæreste, når han eller hun ikke er til stede, og samtidig have mulighed for at bruge hinanden som fortrolig sparringspartner.

2

HAR VI TILLID TIL HINANDEN?

Bygger jeres parforhold på en grundlæggende tillid til hinanden?

Tillid betyder selvfølgelig ikke at man skal vide alting om hinanden hele tiden. Men det betyder, at man altid skal have en god mavefornemmelse af partnerens intention.

Man kan eksempelvis spørger sig selv: Er der noget i vores historie der gør det svært at stole på min partner?

Tillid er virkelig vigtigt i et parforhold og en parterapeut kan hjælpe jer med at genopbygge tilliden og til at se tingene i et nyt perspektiv.

3

ER I NOGENLUNDE LIGEVÆRDIGE? 

At være ligeværdige betyder ikke at I skal have de samme kompentencer indenfor alle områder, eller at I skal mene det samme om de samme ting.

Ofte bliver vi forelskede i mennesker der har evner og egenskaber, som vi ikke selv har.

Men hvis du synes, at din kæreste hele tiden er lidt bagud, måske ofte er pinlig og ikke helt er en værdig som partner, er der noget galt.

Ligeværdighed, respekt og balance er meget vigtigt for et godt parforhold.

4

ER VI MEGET UENIGE?

Er I ofte grundlæggende uenige og kan diskutere og skændes om helt basale småting i hverdagen, er det ofte en god idé at gå i parterapi.

Parterapi kan hjælpe jer til at få et mere realistisk syn på konflikterne.

Nogle gange kan man have dybere liggere uenigheder eksempelvis omkring børn, familieliv, børneopdragelse og delebørn, er ofte noget der skaber udfordringer hos de fleste familier. I parterapi vil I typisk få hjælp til at få håndteret disse stridspunkter, så I kan komme godt videre sammen.

5

HAR VI FORSKELLIGE DRØMME?

Måske har I engang haft en snak om, at den ene ville have børn, og den anden ikke ville.

Hvis jeres drømme om fremtiden er uforenelige, er det helt klart noget I skal tage det alvorligt.

For mange handler det om børn, men det kan også være, at den anden vil rejse jorden rundt, og at jeg vil blive hjemme og forfølge min karriere.

I bliver nødt til at finde ud af, om I egentlig vil det samme her i livet og om I har fælles drømme i visioner for fremtiden.

6

ER VI NÆSTEN ALDRIG SAMMEN?

Det er selvfølgelig helt ok at have en hobby eller at tage ud med vennerne en gang i mellem.

Men hvis I aldrig prioriterer at bruge tid sammen og har meget travlt med at planlægge aktiviteter, som ikke har noget at gøre med hinanden, er det ofte et tegn på at noget er galt.

I et parforholdet er det virkelig vigtigt at gøre ting sammen, da det styrker teamfølelsen, og samtidig giver partneren en følelse af at den anden sætter pris på at I er sammen.

FÅ MEGET MERE VIDEN OM PARTERAPI

Det er meget let at finde information og viden om parterapi og udfordringer i parforholdet her på siden. Vi har samlet en masse konkret viden om både parforhold, parterapi og de problemer som et parforhold kan komme ud i. Vi har også udarbejdet en række gode guides som kan bruges som inspiration til parforholdet.

Du kan også finde viden om online parterapi og dine muligheder lige her. Klik endelig lidt rundt på siden, hvis du vil have mere viden. Du kan også finde mere information om parterapi i en by nær Aarhus - se eksempelvis byerne Viborg, Silkeborg, Herning, Ikast, Vejle og Randers.