PARFORHOLD

Parterapi i Nordsjælland - Nord for København

Velkommen til Lovecast. Her finder du alt det du kan få brug at vide om parforhold og parterapi - samlet på en platform. Du kan både finde inspiration, gode råd, interviews og videoer med parforholdseksperter og parterapeuter – men du kan også finde den helt rigtige parterapeut, hvis dit parforhold har brug for kompetent hjælp. Du finder vores store udvalg af dygtige paterateruter i hele Danmark her:

HVAD ER ET PARFORHOLD?

Her får du en artikel om parforhold, med en masse indhold du kan bruge i forskellige sammenhænge og vores tanke har været at lave en slags parforholdsguide, som giver svar på en række problemstillinger i parforhold og som du kan bruge igen og igen.

De fleste mennesker har nok en ret god forståelse for hvad begrebet parforhold dækker. Men for at undgå misforståelser definerer vi et parforhold, som et længerevarende kærlighedsforhold mellem to mennesker. Om man bor sammen eller er af samme køn er ikke afgørende, så længe der er tales om et længerevarende kærlighedsforhold. Når to mennesker har boet sammen i et parforhold i mere end 2 år i Danmark, har det juridiske betydninger i forskellige sammenhænge.

DE 5 FORSKELLIGE PARFORHOLDSTYPER

Når man taler om parforholdstyper er det vigtigt at understrege at der findes ufatteligt mange forskellige teorier, som alle forsøger at beskrive hvilken type parforhold man har. Vi har gennemgået en stor del af dem og synes af denne teori og frisk og spændende og den giver samtidig mulighed for at kunne identificere sig med en af typerne.

De 5 forskellige parfoholdstyper

1 - LIGHEDSFORHOLDET

NORDSJÆLLAND DÆKKER OVER MANGE KOMMUNER

Betegnelsen "Nordsjælland" bliver i daglig tale brugt til at beskrive det Nord - østlige Sjælland. København er normalt ikke omfattet af betegnelsen Nordsjælland.

Nordsjælland er ikke et klart defineret geografisk område og mange bruger betegnelsen lidt i flæng. Eksempelvis vil nogle mene at Gentofte er en del af Nordsjælland, mens andre ikke mener at det forholder sig sådan.

KOMMUNER I NORDSJÆLLAND

Kort over Nordsjælland

De fleste mener at kommunerne Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk & Rudersdal alle omfattet af betegnelsen Nordsjælland. Vi kan også anbefale at læse mere om parterapi i vores store guide til parterapi her.

PARFORHOLDET I NORDSJÆLLAND

Når man kigger på skilsmissetallene for Nordsjælland ser det ikke helt skidt ud - også selv om tallene varierer meget fra kommune til kommune. Både Kommunerne Allerød og Furesø er helt i bunden af statistikken på en henholdsvis 93. og 94. plads på listen over de kommuner hvor flest par med børn bliver skilt eller flytter fra hinanden.

Helsingør ligger i toppen af listen - på en 26. plads og har derfor halt andre udfordringer end andre kommuner i Nordsjælland.

Men uanset hvilken kommune du bor i, anbefaler vi at gå i parterapi så snart du registrerer at noget er galt i parforholdet. Det er nemlig langt lettere at få bugt med problemerne når I griber ind i tide, og får professionel hjælp til at arbejdet med de ting der skaber udfordringer.