Hvilket kærlighedssprog taler I?

Her er de 5 kærlighedssprog

Når du gerne virkelig vil udtrykke overfor din partner, hvor meget du elsker ham/hende hvad gør du så?

Siger du en masse søde ord? Tager du tid ud af din kalender, så I kan have en dejlig aften sammen? Giver du ham/hende en gave? Gør du en ‘tjeneste’? Eller viser du det ved fysisk nærhed, kys og kram?
 
Vi har alle hver vores måde at udtrykke vores kærlighed på og vi har tilsvarende også hver vores måde at føle os elsket på. Når man i et parforhold ikke har samme kærlighedssprog, kan man nemt komme til at ‘tale’ eller “føle” forbi hinanden med sine handlinger. Derved kan man let misse den kærlighedserklæring din partner faktisk giver dig ved fx at sige at du er dejlig eller jeg elsker dig, pumpe din cykel, give dig et stort kram og masser af kys, bruge tid med dig eller måske ved at købe din yndlingsparfume til dig.
 
Det er meget normalt, at man som par, slet ikke har samme kærlighedssprog – og det er der sådan set ingen problemer i. Så længe I KENDER hinandens kærlighedssprog, og øver jer på at ‘tale’ det.
 
 
Der er fem kærlighedssprog i alt og man kan godt have 2 forskellige, men man har oftest et primært.
Vi taler 5 forskellige kærlighedssprog

1. Værdsættende og kærlige ord 

Hvis du elsker at modtage ros, kærlige ord og ytringer som eksempelvis »Jeg synes du er en rigtig god far«, »du ser dejlig ud i den kjole« eller »Jeg synes du klarede puttesituationen så flot«, så er det nok fordi dit kærlighedssprog er ord.

2. At tilbringe tid sammen

Det kunne eksempelvis være at komme en time tidligere hjem fra arbejde for at bruge tid til at hygge sammen. At planlægge en babysitter som passer børnene, så I kan få en paraften, hvor i kun forkuserer på hinanden. At gå en tur sammen i skoven. Eller simpelthen bare at smække benene og på sofebordet, sidde sammen og se en serie på Netflix.

3. Gaver

At købe noget med hjem, som du ved din partner vil blive glad for. Hvis dette er dit kærlighedssprog, vil signalværdien i, at din partner har tænkt på dig og gjort sig umage for at købe noget du bliver glad for, være meget stor.

4.Tjenester

Det kan være noget så basalt som at gå ned med skrald eller tømme opvaskemaskinen. Fylde bilen op med benzin til mandag morgen eller tage børnene med på legeplads og give dig 1 time på sofaen alene. At gøre noget der gør din partner glad.

5. Fysisk nærhed - Berøring

Fx at lægge armene om din partner når han/hun laver mad eller sidder ved computeren. At holde i hånden mens i sidder på sofaen og ser fjernsyn eller taler sammen. Eller at kysse hinanden goddag og farvel når i kommer og går.

Hvordan viser I kærlighed?

Mennesker viser oftest kærlighed gennem sit primære kærlighedssprog – og det er der man kan gå helt galt af hinanden.
Hvis hans kærlighedssprog eksempelvis er tjenester, og han derfor altid fylder bilen op med benzin søndag aften, og hendes kærlighedssprog er tid sammen, vil hun blive ked af at han smutter afsted på tanken. Og han vil blive irriteret over at hun ikke sætter pris på at bilen er tanket, når hun skal på arbejde mandag morgen. Og misforståelsen bliver til frustration.
Hvis man derimod er bevidst om hinandens kærlighedssprog, kan man øve sig på at vise sin kærlighed med den andens kærlighedssprog – hvilket ofte giver et rigtig godt resultat. Men også anerkende, at det er en kærligheds handling der er i gang, når ens partner engang imellem misser og rammer ved siden af når han/hun viser kærlighed på sin egen måde.
En parterapeut vil kunne hjælpe jer med at finde netop jeres kærlighedssprog – hvilket kan tage hånd om en masse mulige konflikter allerede inden de opstår. Det kan derfor være en god idé at kontakte en af vores parterapeuter inden konflikterne og problemer vokser jer over hovedet.

Vil du have mere viden om kærlighedssprog? 

Hvis du vil vide mere om kærlighedssprog kan vi varmt anbefale bogen »Kærlighedens 5 sprog« af forfatten, Gary Chapman. Gary er ekspert i familieliv og parforhold og bogen går i dybden med de 5 kærlighedssprog og hvilken betydning kærlighedssproget har for parforholdet.
 Indlæg skrevet af Anna

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *