EMNER SOM OFTE KOMMER OP HOS PARTERAPEUTEN

Mange par går i parterapi når de oplever kriser i parforholdet. Kriser opstår ofte ved større ændringer i livet, der som udgangspunkt ændrer rammerne og livsbetingelserne i forholdet.

HVILKE PROBLEMSTILLINGER KAN I TALE MED EN PARTERAPEUT OM?

Vi har samlet en liste over de udfordringer og problemstillinger en parterapeut typisk kan hjælpe med. Det skal selvfølgelig siges, at parterapeuter også arbejder med andre problemstillinger. Står I med en udfordring, hvor I reelt er i tvivl om en parterapeut kan hjælpe, er I naturligvis velkommen til at kontakte en af vores mange parterapeuter eller sexologer og få en uforpligtende snak om problemet.

Grafik af emner som ofte kommer frem i parterapi

KOMMUNIKATION

En god tone og en respektfuld kommunikation mellem jer er altafgørende for et godt og velfungerende parforhold. Den måde I kommunikerer på, fortæller meget om jeres syn på hinanden. Vi har mange gange en tendens til at gætte hvad vores partner mener og tænker, og jeres indbyrdes kommunikation er helt afgørende for at kunne skabe et bedre og mere respektfuldt rum mellem jer. Derfor vil mange parterapeuter arbejde med kommunikationen som noget af det første. Du kan få mere viden om parterapi her.

TILBAGEVENDENDE KONFLIKTER

Oplever I tilbagevendende konflikter, som I har svært ved at få talt ud om uden at blive uvenner? Så er det en god idé at få en parterapeut til at styre konflikten og dialogen mellem jer. Så kan I få afklaret om I kan komme videre og få problemerne ryddet af vejen. Det opleves som en stor lettelse hos mange.

ØKONOMI

Undersøgelser viser, at 26 % af alle par i Danmark ofte skændes om økonomi og penge. Det kan derfor være fornuftigt at lave et regelsæt som skal følges, så fremtidige skænderier om økonomi og penge undgås. Når I får talt ud om problemerne, og sandhederne kommer på bordet, kan I for alvor få sagt farvel til konflikterne. Her kan en kompetent parterapeut hjælpe.

HVERDAGENS PLIGTER OG GØREMÅL

Vi har ofte travlt med en masse ting i hverdagen. Det hele bliver bestemt ikke lettere når der kommer børn. Mange par oplever problemer med at fordele huslige pligter, så alle gør en fælles indsats for familien. Oplever I problemer med pligter og gøremål, kan en parterapeut hjælpe med at skemalægge hverdagen og skabe en ny indsigt i, hvordan udfordringer i dagligdagen kan håndteres.

BOLIGFORHOLD

Hvad enten der er tale om udfordringer med at flytte sammen, økonomi omkring bolig, pladsmanglen eller problemer med at være en sammenbragt familie, kan udfordringer omkring boligen give anledning til konflikter. Mange parterapeuter kan hjælpe med at afdække problemer og hjælpe jer godt videre i livet. Nogle parterapeuter har specialiseret sig i familieproblematikker og det kan derfor være fornuftigt at rette henvendelse til en specialist. 

BØRN

Uanset om der er tale om problemer med egne eller sammenbragte børn og familier, børneopdragelse eller konflikter i hjemmet, kan det være en rigtig god idé at få hjælp fra en parterapeut. I parterapi vil I få hjælp til at se problemer fra en ny vinkel og hjælpe hele familien på rette vej. Nogle parterapeuter som er tilknyttet Lovecast er specialiseret i familieproblematikker og udfordringer omkring børn og børneopdragelse.

FORANDRET JOBSITUATION

Er en af jer blevet fyret eller har en af jer skiftet job, kan dette ofte give anledning til nye udfordringer for parforholdet. Det kan også være at den ene er udtrådt af arbejdsmarkedet og derfor har ændret livssituationen. Mange parterapeuter oplever store udfordringer i parforholdet, når jobsituationen ændrer sig, og dette kan ofte give anledning til ændring af selvopfattelse og medføre en række forskellige følgevirkninger.

SYGDOM

Er den ene part blevet ramt af en livstruende sygdom eller en ulykke, som medfører forandringer i hverdagen, og derfor også i parforholdet, kan det være en rigtig god idé at opsøge en terapeut. En forandret hverdag giver ofte anledning til nye konflikter og udfordringer, og det kan kræve en ekstra indsats fra begge parter. En parterapeut kan hjælpe med at se tingene udefra og vil være helt uvildig omkring jeres livssituation. På Lovecast.dk finder du mange parterapeuter og psykoterapeuter med speciale i kriser og sygdom.

PSYKISKE PROBLEMER

Lider den ene part i parforholdet af angst, depression eller andre psykiske lidelser, kan det væresvært at få et parforhold til at fungere. Overskuddet i hverdagen og lysten til livet kan være helt væk, og dette kan giver anledninger til store udfordringer for parforholdet. Lider en af jer af psykiske problemer, ville en terapeut eller en psykolog kunne hjælpe jer videre i et forløb. På Lovecast.dk finder du både terapeuter og psykologer med ekspertise indenfor psykologiske problemstillinger.

UTROSKAB OG JALOUSI

Undersøgelser viser at 46 % har været deres partner utro på et tidspunkt i livet. Utroskab er giftigt for enhver relation og det er ofte vanskeligt at genskabe trygheden og tilliden i et parforhold der er ramt af utroskab. En af konsekvenserne er jalousi, som også kan være skadelig for et parforhold. Er jeres parforhold ramt af utroskab eller jalousi og ønsker I at komme godt videre, er det helt oplagt at kontakte en parterapeut for at få hjælp til at håndtere udfordringerne. Her på siden finder du en række parterapeuter, som har kompetencer og erfaringer med par der er ramt af utroskab og jalousi.

SEKSUELLE PROBLEMER

Vedrører jeres problemer seksuelle områder, hvad enten der er manglende lyst til hinanden eller fysiske problemer, kan en sexolog ofte hjælpe. På Lovecast finder du både sexologer og parterapeuter, som også er uddannet i sexologi og derfor kan yde omfattende vejledning, rådgivning og sparring indenfor dette område. Kontakt derfor en af vores sexologer og aftal en tid.

ENSOMHED

Selvom man er i et parforhold, kan man godt føle sig ensom. Mennesker reagerer forskelligt når de føler sig utrygge og usikre på hinanden. Nogle bliver meget dominerende, andre råber og skaber store konflikter og skænderier, mens andre lukker sig inde og undgår at kommunikere. Dette skaber et koldt rum hvor man nemt kan føle sig ensom. Mange parterapeuter arbejder med at skabe et bedre rum mellem jer, hvor der er plads til hinanden og hvor kommunikationen fungerer. De fleste parterapeuter på Lovecast.dk kigger som udgangspunkt på, hvordan den indbyrdes kommunikation fungerer.

Uanset hvor i landet du bor, har vi en dygtig parterapeut, som kan hjælpe med problemer i parforholdet. Se eksempelvis vores info om parterapi København, parterapi Århus og parterapi Odense her.

ER PARTERAPI RIGTIGT FOR JER?

Oplever I gentagne konflikter og uoverensstemmelser i jeres parforhold, og kan I ikke selv komme ud af den onde spiral, så kan parterapi hjælpe. Mange par oplever store fremskridt allerede efter første session, men jeres commitment er meget afgørende. Se vores liste over parterapeuter og bliv hjulpet til et bedre parforhold allerede nu. Det er som regel en rigtig god investering.

ER I STADIG I TVIVL?

Er parterapi det rigtige for jer? Har I brug for hjælp til at vælge den rigtige parterapeut eller sexolog, er I meget velkomne til at kontakte Lovecast på tlf. 53 53 51 10. Vi sidder klar til at hjælpe ved telefonen fra mandag til fredag fra 9- 16. Alternativt har vi samlet lidt brugbar information og en guide til at vælge den rigtige parterapeut her: