HVORDAN FINDER I DEN RIGTIGE PARTERAPEUT?

Har du og din partner besluttet jer for at gå i parterapi? Så er her en lille guide til at finde den helt rigtige terapeut. Den rigtige parterapeut kan være meget individuelt og afhænge af både terapeutens og jeres personlighed, men jeres indbyrdes kemi er vigtig for et godt terapiforløb. Det kan ofte være svært at spørge sin omgangskreds om en anbefaling, eller om deres erfaringer med parterapi, da mange par oplever parterapi som noget privat.

Derfor er her en lille guide til hvad I bør lægge vægt på, når I skal finde en parterapeut. Husk, at selvom I er gået i gang med et forløb, er det er aldrig for sent at vælge en ny.

Find den rigtige parterapeut første gang

GRATIS TELEFONSAMTALE

Den parterapeut I vælger at kontakte, skal selvfølgelig være villig til at tage en kort snak over telefonen om jeres problemer. Her er det vores anbefaling at I begge deltager. På den måde kan I bedre vurdere, om jeres kemi passer sammen med terapeutens. Da mange parterapeuter ofte har travlt med klienter, er det en god idé at udfylde kontaktformularen her på siden. Så ringer terapeuten tilbage, når han eller hun har tid og overskud til at tale. I skal helst have indtryk af at terapeuten er engageret, lytter og forstår jeres udfordringer. Parterapeuten skal helst opfange den konkrete problemstilling med det samme. Hvis I føler, at parterapeuten har alt for travlt til at lytte, og udelukkede forsøger at booke en tid med jer, så find en anden. Dette sker dog yderst sjældent. Parterapeutens engagement i jer og jeres problemstilling er vigtig, og en dygtig parterapeut tager sig altid god tid til hver enkelt henvendelse.

EFTER FØRSTE SESSION

Vælger I at booke en tid hos en given parterapeut, er det vigtigt lige at mærke efter og tale om forløbet efter første besøg. Førstehåndsindtryk betyder meget, og hvis I efter sessionen ikke føler jer lettede, hjulpne, forstået eller føler at I har fået noget som helst ud af terapien, skal I måske overveje at finde en anden med det samme. Kemien og følelsen af at blive hørt og forstået er vigtig for et godt parterapiforløb, og det er faktorer som respekt for og tillid til parterapeuten, som blandt andet afgør om I kan blive hjulpet til et bedre parforhold. Parterapeuten skal selvfølgelig være professionel, engageret, interessere sig for og kunne sit fag, men I skal selvfølgelig også selv være villige til at yde en indsats.

ENGAGEMENT FRA PARTERAPEUTEN

Fornemmer I at parterapeuten ikke er engageret eller lyttende, så skal I tage det som et advarselstegn. Man kan ofte mærke på mennesker der elsker det de laver (og det gør de fleste parterapeuter heldigvis), at de er oprigtigt engagerede og til stede. Derfor er det en god idé at lytte til sin intuition og ikke være bange for selv at vurdere om parterapeuten har det nødvendige engagement. Man skal selvfølgelig acceptere at vi alle er mennesker der har gode og dårlige dage, men hvis I oplever manglende indlevelse og engagement adskillige gange, så er det et dårligt tegn.

LØBENDE EVALUERING

Det er vigtigt, at I begge får noget ud af parterapien. Derfor er det en god idé at evaluere forløbet løbende. Rigtig mange oplever gode resultater allerede efter 1. session, og det er derfor en god idé at tale sammen om jeres fremgang. Hvis den ene part ikke oplever fremgang i parterapien eller ikke føler sig hørt eller forstået, vil resultatet af parterapien ikke blive godt. Dette er de fleste parterapeuter naturligvis opmærksomme på, men i visse tilfælde kan det blive nødvendigt at skifte terapeut midt i forløbet.

FIND DEN RIGTIGE PARTERAPEUT

Mange par vælger at gå i parterapi for at få hjælp til deres problemer. Her på siden har vi samlet en række veluddannede parterapeuter, som tilbyder mulighed for en gratis samtale, hvor I kan vurdere om jeres kemi passer sammen med parterapeutens. Vi kan naturligvis også hjælpe med råd og vejledning til at finde den helt rigtige terapeut til jer. Læs mere her.

På Lovecast.dk, kan du finde stort set alt hvad du har brug for i forbindelse med parterapi. Du kan også finde information om parforhold, parforholdets tilstand og en masse statistik - helt ned på lokalt niveau. Besøg eksempelvis vores sider om parterapi i Valby, København, Kolding, Vejle og Østerbro her.