Årets julegave til kæresten?

En rigtig god bog af Jytte Vikkelsøe
Jeg har læst Jytte Vikkelsøes bog »Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte«.
 
Lad mig sige det med det samme. Det er en fremragende bog Jytte Vikkelsøe har skrevet.
 
Jytte Vikkelsøe er psykolog med en PhD i socialpsykologi og bogen er resultat af mere end 20 års international forskning.
 
Bogen er bygget op i 4 dele, der hver især er delt  i mindre afsnit med informerende overskrifter. Hver del afsluttes med en opsummering af indholdet, som gør det let at overskue og forstå. Sproget er letflydende  og faglige forklaringer, som nogen gange er vigtige for forståelsen, gives  i informative firkanter på områder som neurologi, hjernehalvdele og hukommelse, så folk uden denne viden kan være med.
 
Målgruppen er derfor bred. Jeg synes faktisk, at bogen henvender sig til alle, som bakser med forelskelse og parforhold og endnu ikke har knækket koden.
 
Det spørgsmål Jytte Vikkelsøe sætter sig for at besvare er: Hvorfor forelsker vi os i dem vi gør? Eller som hun mere poetisk formulerer det: Hvad er det, der får Amor til at løfte buen og affyre sin pil, så to hjerter begynder at slå i samme takt?
 
Bogens titel giver det provokerende svar: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte - provokerende fordi rigtig mange nok har bildt sig ind, at når parforholdet går skævt, så må det jo netop være fordi vi har forelsket os i den forkerte.
 
Men der tager vi grundigt fejl, viser Jytte Vikkelsøe os overbevisende. Vi følger 4 par i terapi, som illustrerer Jytte Vikkelsøes pointer. De bliver ikke afsløret her; men da vi faktisk har forelsket os i “den rigtige”, så gælder det selvfølgelig om at komme i terapi så tidligt som muligt, inden vi har udmattet hinanden med konflikter. For nissen flytter jo bare med, som Jytte Vikkelsøe da også pointerer.
Bogen afsluttes med en inspirerende litteraturliste.
 
Giv din partner den i julegave og læs den sammen i juleferien.
 
Bogen er udkommet på Gyldendal og koster 249,95

Anmeldelsen er skrevet af redaktionen


Hvis du vil vide mere om parterpi kan læse meget mere om det her. Du har også mulighed for at læse mere om parterapi lokalt - se mere om parforhold i eksempelvis Århus og Roskilde her.

JA TAK, TILMELD MIG NYHEDSBREVET

Tilmeld dig Lovecast nyhedsbrevet og få masser af inspiration og tips til parforholdet! - du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.

[rainmaker_form id="2886"]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *