Prioriter tid til at redde ægteskabet

Lær at sætte pris på ægteskabet - simpelthen ved at priotere tid sammen
Næsten halvdelen af alle ægteskaber i Danmark ender i skilsmisse. Skilsmissen er for mange sidste udvej, og forinden ligger en rum tid med uoverensstemmelser og skænderier. Ubearbejdede konflikter er én af de største syndere. For mange irritationer, der fejes ind under gulvtæppet, fordi der ikke er tid til at snakke om det. Irritationerne hober sig op og danner til sidst et så stort bump på vejen, at skilsmisse virker som eneste løsning.

Ulige arbejdsfordeling og dårlig kommunikation

Én af de hyppigste årsager til skilsmisse er en ulige arbejdsfordeling i hjemmet. Det viser sig, at så snart der kommer børn ind i billedet, træder fortidens kønsroller i kraft i mange hjem. Det vil sige, at det er oftest er kvinden, der står for at tage sig af børnene og hjemmet. Manden arbejder måske over, slår græsset eller slænger sig på sofaen efter en hård dag. For mange kommer det som en overraskelse, hvor meget tid kvinden bruger på huslige pligter,
 
Hverdagen går op i arbejde, at aflevere og hente i institution, at købe ind på hjemvejen og forsøge at lave et nogenlunde sundt måltid mad, inden børnene skal bades og puttes. Når vi endelig kan smide os ned på sofaen efter en lang dag, har vi ikke overskud til at tale om det, der trykker. I stedet har vi en tendens til at undertrykke det og helt stoppe med at snakke sammen. Det betyder, at utilfredsheden aldrig bliver udtrykt, og vi fortsætter i et usundt mønster. Koordinationen af hverdagens praktiske gøremål vrisses til hinanden, eller der sendes stille dræberblikke, når din mand igen har glemt madkassen i børnehaven, eller din kone har impulsshoppet.
 

Prioriter, afstem og fordel

Er i havnet i en sur mølle, hvor gnisten mellem jer er forsvundet og erstattet af et forsøg på at hænge sammen som familie? Prioriter en dag til jeres parforhold. Ikke til klicheløsninger som at tage på restaurant eller i biografen. Men til at snakke sammen. Til at fortælle, hvor skoen trykker og finde en holdbar løsning. Hiv en dag ud af kalenderen og få børnene passet, så der er tid og ro.
Skriv alle dagligdagens gøremål ned på kort. Lav to af hver og fordel kortene mellem jer. Skriv, hvor meget tid I ugentligt bruger på hver ting. Tæl op og dan jer et overblik – er det retfærdigt?
 
Forslag til kort:
 
- Transport
- Indkøb
- Madlavning
- Støvsugning
- Græsslåning
- Putning
 
Når I har et overblik, så find ud af, hvordan I hver især får nogenlunde den samme mængde tid til sure pligter og til fritid. Måske kommer I frem til, at I faktisk ikke har lyst til at bruge så meget tid ugentligt på huslige gøremål. Overvej, om I kan udlicitere noget af arbejdet. Kan børnene blive hentet af deres bedstemor en gang ugentligt? Skal I have en rengøringsdame? Kan indkøb eller mad bestilles udefra? Kan naboens søn lufte hunden? Find frem til løsninger, der virker for jer og giver jer tid til jer selv og hinanden i hverdagen. Aftal gerne en fast dag månedligt, hvor I sætter jer ned og gør status.
Indkøb og madlavning er nogle af de helt store tidsrøvere. Derfor er det værd at overveje en tidsbesparende løsning her. På siden måltiden.dk kan I finde et overblik over de forskellige løsninger for at få indkøb og måltider leveret til døren ud fra parametre som pris og økologi. I kan sandsynligvis spare mindst en time dagligt på en sådan løsning.

Indlægget er skrevet af redaktionen. 

 
Få mere viden og inspiration om parforhold og parterapi her.

JA TAK, TILMELD MIG NYHEDSBREVET

Tilmeld dig Lovecast nyhedsbrevet og få masser af inspiration og tips til parforholdet! - du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.

[rainmaker_form id="2886"]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *