Vi anbefaler 11 gode danske bøger om parforhold

billede af par der læser en bog

Savner dig og din partner bevidsthedsudvidende og lærerig underholdning og kunne I samtidig godt bruge lidt inspiration til parforholdet på en grå en kedelig vinterdag? Hvorfor så ikke slå to fluer med et smæk? Vi har stukket hovederne sammen og kigget lidt på nogle interessante danske bøger om parforhold og parterapi, der er udgivet i den seneste tid. Derfor kommer vi her med et bud på de 11 bedste danske bøger om parforhold og parterapi, udgivet i 2016 og i 2017. Disse bøger er enormt lærerige og inspirerende, så hvorfor ikke anskaffe et par af titlerne, sætter jer godt tilrette i sofaen, og fordyb jer i et par af disse fantastiske bøger sammen. Vi kan varmt anbefale at læse passager op for hinanden og forsøge jer frem med nogle af øvelserne fra bøgerne. Det kan både give en masse ny viden, input til parforholdet og det kan samtidig være en enormt underholdende og en sjov fælles aktivitet. Bøgerne er ikke rangeret, men tilfældigt placeret.

Bøger om parforhold

Christina Copty´s bog om parforhold og kærlighed

Den Svære Kærlighed - Christina Copty

Hvis du oplever op- og nedture i dit parforhold, og du føler at mållinjen for lykke er to skridt frem og et tilbage? Oplever I en konfliktfyldt hverdag, hvor det er din partner, som hele tiden ser sig selv, som den der har ret? Og behandler din partner dig skiftevis på en god og dårlig måde? Så er det muligt at du lever i et forhold med en narcissistisk partner. I ”Den svære kærlighed” fører psykoterapeut Christina Copty dig uden om de fælder, der kan ligger på vejen, når din partner er narcissistisk. Med bogen får du indblik i, hvad der motiverer din partner og hvilke kampe der er værd at tage op. Bogen giver læseren redskaber og gode råd til at håndtere din partner.

et billede af Gitte Sanders bog om kærlighed

Gitte Sander - Grib kærligheden - parforholdets psykologi i praksis

Mange par oplever perioder, hvor parforholdet ikke lever op til forventningerne. Vi ønsker os et kærligt og inspirerende forhold til vores partner. Men det kan været svært at gribe det an, når man ikke ved hvor man skal starte. Gitte Sander viser dig starten og guider dig vejen mod kærligheden. Bogen viser, hvordan du nemt og let kan integrere Imago-metoden i din hverdag. Det er en metode som handler om at lytte til hinanden og lære hinanden bedre at kende på et dybere plan. Med denne bog får du mulighed for at se dit parforhold i et nyt lys.

Matias Stølen due - bog om parforhold og kærlighed

Mattias Stølen Due – Pas på parforholdet

Mange bøger om parforhold tager fat, når skaden er sket og forholdet ikke længere står til at redde. ”Pas på parforholdet – når kærligheden er kommet for at blive” fokuserer på, hvad vi kan gøre for at passe på parforholdet, mens vi stadig godt kan lide hinanden. Denne bog tager på fat relationsudviklingen i jeres parforhold. Den giver ingen quick fixes til dig og dit parforhold, men gør dig i stand til at få øje på nye måder at handle på i parforholdet. Bogen vil gøre dig i stand til at blive mere opmærksom på, hvordan vi påvirker hinanden, for at vi derigennem kan begynde at ændre måden, vi kommunikere og er sammen på.

Gode råd om parforhold

Henriette Eiby Christensen - 18 Råd om det gode Parforhold

Henriette Eiby Christensens bog ”18 Råd om det gode Parforhold” er det tætteste du kommer på én, som har været det igennem. Henriette Eiby Christensen har prøvet det hele, dårlige forhold, op og nedture. Men nu lever hun i det bedste forhold, så hun kender hele vejen og hendes gik gennem en proces, hvor hendes selvværd blev bygget op. Det er en personlig beretning om dårlige parforhold og troen på at finde kærligheden. Tak for denne beretning og vigtige viden, Henriette.

En god bog om parforhold

Ingrid Ann Watson & Jesper Bay Hansen - De 9 kærlighedsregler - kunsten at pleje kærligheden i alle aldre

Alle kan få glæde af "De 9 kærlighedsregler". Den er skrevet til dem, der allerede er i et parforhold og dem, der stadig leder efter kærligheden. Kærlighed er noget af det dejligste ved livet. Det er drivkraften for mange ting og vi kan ikke undvære den. Det er vigtigt at forstå at kærligheden i parforhold er et arbejde. Den skal plejes. Med "De 9 kærlighedsregler" får læsere i alle aldre gode råd til at pleje kærligheden.

Mikael Hoffmann - 7 vaner, som ødelægger parforhold - og hvad I kan gøre for at ændre dem!

I denne letlæselige og overskuelige bog beskriver Mikael Hoffman ”7 vaner, som ødelægger parforhold”, hvordan de syv mest almindelige problemer og dårlige vaner, kan være ødelæggende for parforholdet. Hvis du ønsker et godt og rigt parforhold med din partner, men du kan ikke overskue at bruge oceaner af ressourcer på dit parforhold, kan du med lethed benytte dig af denne bog. Bogen giver læseren værktøjet til selv at ændre de dårlige vaner.

bog om det lange parforhold - partner for livet

Mikael Hoffmann - Partner for livet

Står dig og din partner overfor problemer og savner I helt konkrete værktøjer til at håndtere de udfordringer? Denne bog er til dig, som ønsker og vil gøre noget for det gode parforhold. Med denne bog vil I komme i mål med jeres drøm og blive partnere for livet.

parterapeut Ole Aagaard Olsen har skrevet denne bog

Ole Aagaard Olsen - Svaret er ja - Kierkegaard som parforholdets fyrtårn

Ole Aagaard Olsens bog ”Svaret er ja – Kierkegaard som parforholdets fyrtårn” er en mental træningsbog, som gør dig til en mere rummelig kæreste. Den giver læseren værktøjer til at tilsidesætte sig selv for at gøre den anden lykkelig. I disse tider er kærligheden under pres, fordi vi er blevet mere bevidste om vores egne behov og ønsker i parforholdet. Med udgangspunkt med nutidens kærlighedsdilemma nytænker bogen parforholdet: hvordan får begge parter deres ønsker opfyldt, uden at parforholdet overbelastes? Svaret findes hos Søren Kierkegaard og hans begreb om næstekærlighed. Den kan hjælpe dig til at blive en bedre og mere rummelig partner.

bog af sexologen Anne Kjelstrup

Anne Kjelstrup - 17 mænd - Hvad vi tænkte, mens vi havde sex

Parterapeut og sexolog Anne Kjelstrup har med ”17 mænd - Hvad vi tænkte, mens vi havde sex” skrevet en bog som for de fleste kvinder er en uigennemsigtig og fremmed verden. Anne Kjelstrup har afdækket nogle af de tanker mænd har i forbindelse med sex. Bogen er Anne Kjelstrups første udgivelse og hvilken en! 

Bøger som henvender sig til parterapeuter

God bog om parterapi af Hanne Hostrup

Hanne Hostrup – Parterapi

 I ” Parterapi - på gestaltterapeutisk” gennemgår Hanne Hostrup parterapiens forudsætninger, etik og metode. Bogen henvender sig til terapeuter, der vil lære at arbejde med par, eller som allerede arbejder som parterapeuter. Bogen giver terapeuter de rigtige værktøjer, så de kan få kærligheden til at vokse i parforholdet. Kærligheden har svære forhold. Næsten halvdelen af dem der bliver gift, går fra hinanden igen efter nogle år. Sammenholdet er udfordret på grund af en travl hverdag, hvor begge parter arbejder alt for meget og vi stiller store krav til vores partner om både seksuelle, økonomiske og arbejdsmæssige præstationer. Og det slider på parforholdet. Det  er en brugs- og undervisningsbog, der primært henvender sig til terapeuter, der vil prøve kræfter med at arbejde med par, eller som allerede arbejder som parterapeuter.

Jørn Laursen har skrevet denne fremragende bog.

Jørn Laursen - Eksistentiel individuel- og parterapi - Et meningsfuldt liv

Bogen er nyskabende og et personligt bud på, hvordan den eksistentialistiske filosofi danner fundament for en psykologisk praksis. Jørn Laursen præsenterer sit bud på de eksistentielle værdier, og det menneskesyn, som danner udgangspunkt for forståelse af det menneske, der kommer i terapi. Bogen er et originalt og personligt bud på, hvordan den eksistentialistiske filosofi danner fundament for en psykologisk praksis. 

Indlægget er skrevet af Jeppe G Nørgaard

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *