»Bogen er en hjælp til selvhjælp«

et billede af parforholds ekspert Henriette Eiby Christensen

Bogen »Dyder, Dødssynder og Redningskranse« er en samling af en række korte og præcise råd om nogle af livets eksistentialistiske problemstillinger. »Den handler om alt det jeg selv gerne ville have vist, så jeg ikke skulle have så mange lussinger« forklarer bogens forfatter, Henriette Eiby Christensen.

Bogen havde oprindelig arbejdstitlen »Råd om« hvilket er meget sigende, da den består af en række konkrete råd om Livet, døden, smerte, parforhold, vejen til det gode liv og hvad man kan gøre og hvad man absolut ikke bør gøre. Råd, som løbende er blevet skrevet og delt i Henriettes Facebook gruppe »Trolde, om mennesker som har andre i deres vold« som i sin tid blev oprettet i forbindelse med udgivelsen af forfatterens første bog af samme navn.

»Undertitlen »Tips til at takle tilværelsen« siger vist alt« fortæller Henriette og fortsætter: »Den handler om at undgå at gå planken ud og hvis man kommer til det – hvordan man finder "redningskransen"«.

Bogen henvender til Alle i den fødedygtige alder og håbet er, at læseren, vil kunne finde inspiration til at skabe et bedre liv og samtidig undgå bare nogle af de faldgruber hun selv er faldet i.

Råd om parforhold

Et af de vigtigste råd om parforhold i bogen er, at gribe sig selv i at finde fejl. Når man først begynder at finde fejl – ja – så er det fejl man finder. Hun opfordrer i stedet til at fokusere på det man elsker og det som fungerer. »Husk, hvorfor du blev forelsket« opfordre den erfarne kvinde, som selv har været meget igennem og bl.a. har 2 forliste ægteskaber i bagagen, før hun fandt sin helt store kærlighed.

»Når man lægger mærke til de tanker man tænker om sig selv, sit parforhold og sin partner, bliver man også i stand til at ændre sine tanker. Hvis du i tankerne begynder at kalde din partner for skældsord som fx ”idiot” er forholdet på vej ned. Start med en alvorlig samtale med dig selv, hvor du tvinger dig selv til at finde ud af hvad du vil. Undersøg om du er i stand til at tænke anderledes og forsøg så vildt muligt at have fokus på at tænke på positive de egenskaber din partner besidder« forklarer Henriette.

Læs også: Vi anbefaler 11 gode danske bøger om parforhold

Den positive tankegang

For forfatteren var to primære ting, som var ”redningskranse” i hendes eget liv: En læreruddannelse og positiv tænkning. »Mit arbejde som speciellærer byggede mig op – Et billede af bogen Dyder, Dødssynder og redningskransedet er vidunderligt at arbejde sammen med pædagoger – de ved, hvordan man skal få det bedste frem i mennesker. Det du selv kan gøre lige nu og her, er at gøre ting, som gør dig glad og lytte til dig mavefornemmelse« uddyber hun.

Henriette er meget fascineret af at lærer nye ting. Når hun har lært noget nyt er hun er nødt til at dele den nyerhvervede viden med andre, for at cementere den i sig selv. Speciellæreren og forfatteren fortsætter: »Hver gang jeg deler min viden, lærer jeg, at det ikke kun er navlebeskuende-relevant for mig selv, men også for mange andre mennesker. Det er derfor er det blevet til så mange bøger«  

Der er mange råd at hente i bogen »Dyder, Dødssynder og Redningskranse«, som udkommer d. 17. marts 2017. Er du hurtig på aftrækkeren, kan du købe bogen til en introduktionspris den første uge på ca. Kr. 160. Derefter vil bogen kunne erhverves for ca. Kr. 190.

Indlæg skrevet af Jonas

Foto: Morten Pors


Hvis dig og din partner overvejer at gå i parterapi, så har vi samlet et stort udvalg af dygtige parterapeuter, som står klar til at hjælpe. Se mere her. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *