Hvordan holder I hinanden i hånden?

Hvordan holder du din kæreste i hånden?

Det er weekend og for de fleste mennesker betyder det at en hård og lang arbejdsuge er slut. Derfor tænkte vi, at det ville være på sin plads med et lille sjovt »hurra det er weekend« indspark til parforholdet. Indlægget her handler nemlig om »at holder sin kæreste i hånden«.
For der er faktisk mere i det end som så: En ny amerikansk undersøgelse konkluderer nemlig en ret bemærkelsesværdig ting:
 
Når kærestepar holder hinanden i hånden, begynder hjerterne at slå i takt. Vejrtrækningen bliver synkroniseret og eventuelle smerter, depressioner, konflikter og problemer i livet generelt bliver mindre. Bag undersøgelsen, som er blevet offentliggjort i sciencedaily.com, står den anerkendte amerikanske smerteforsker fra Colorado Universitet, Pavel Goldstein. I undersøgelsen har forskeren bl.a fulgt 22 heteroseksuelle par i aldersgruppen 23 til 32 år, og konklusionen er jo egentligt ret vild.
Vi satte os for at undersøge begrebet »at holde i hånd« nærmere, og det viser sig, at der er mange eksperter der har forsket i området.
Vi faldt bl.a over parforholdsekspert, professor Vennessa Van Edward, som har kigget nærmere på forskellige »hold i hånd teknikker«, og hvad det afslører om vores syn på hinanden og parforholdet i al almindelighed.
Det vigtigste for et parforhold er kontakten

Her er de 7 måder at holde i hånd og hvad de betyder for parforholdet:

1) Klassikeren

Når man »holder i hånd« på den traditionelle måde, er det typisk et tegn på, at den ene har en dominerende rolle i parforholdet. Den der holder håndoverfladen nedad, er den anden overlegen. Denne måde at holde i hånd på viser, at man vil »beskytte i den anden« – specielt hvis man er på vej over en gade og står midt i trafikken.
 

2) Det Stramme fingergreb

Par, der holder hinanden i hånden meget tæt, har en god og tæt relation – de er forbundne på et dybere plan. De har passeret forelskelsesstadiet, og parforholdet er ikke længere udelukkende baseret på den fysiske tiltrækning. Det stramme fingergreb viser ærlighed og connection.

3) Fingerkrogen

Når man holder hinanden i hånden med en finger, er fingerne helt afslappede og det er en meget afslappet måde at holde hinanden i hånden på. Det er som regel et udtryk for at parret både er romantiske, legesyge og de kan godt lide at flirte med hinanden.

4) Den passive hånd

Den passive hånd viser, at I ikke har brug for bekræftelse. I har jeres egne regler, I kender jeres behov og ved hvor I står. Når I holder i hånd er det i virkeligeheden mest for at vise omsorg for hinanden, men I har ikke brug for at vise Jeres kærlighed til hele verden.

5) My lady grebet

Denne måde at holde i hånd på ser man mest på gamle bryllupsbilleder. Den viser både hengivenhed og respekt, men også en stor beskyttertrang. Den viser, at I lever i en sund relation og det er en stærk måde at vise at I respekterer hinanden, og det bånd der binder parforholdet sammen.

6) Finger fletningen

At holde hinanden i hånden frigiver oxytocin – på samme måde som et kram. Når man fletter fingre, er det som regel et udtryk for at begge parter ønsker et stærkere og tættere bånd imellem jer. Et tæt greb med fingerfletning, kan få hjertene til at slå i takt og det viser at I virkelig gerne vil parforholdet og hinanden.

7) Håndledet

Nogle kan måske synes at det at holde hinanden i hånden, godt kan virke lidt »needy« eller »overbeskyttende«. Men sådan er det slet ikke. Når man holder hinandens håndled betyder det, at man er pasioneret omkring parforholdet, og at man savner at blive prioriteret og gerne vil være mere sammen.
 
Det var alt for nu - hav en dejlig weekend 🙂
 
Ps. tjek vores lille »hold i hånd« video, hvor vi demonstrerer teknikkerne.
 
Du kan finde en masse information om parterapi her på siden - også lokalt. Se mere om parterapi på Frederiksberg, Vesterbro, København og Århus.

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *