Gem mobilen væk når I har kæreste tid

Drop mobilen når du skal hygge med din partner

Helt ærligt, har du nogensinde tjekket Facebook, SMS, Instagram eller noget helt andet på din mobil midt i en samtale? Eller er du nogensinde blevet afbrudt midt i en samtale, fordi den anden lige skulle tjekke noget på sin mobil? Det har du stensikkert – for det gør rigtig mange af os.

Men det er ikke bare uhøfligt og rigtig dårlig stil. Det du i virkeligheden siger er:

“Jeg finder dig langt mindre interessant end hvad jeg muligvis tilfældigt lige kan finde i min mobil”.

Det kan gøre rigtig ondt på den anden, fordi det er så forkert over for så vigtig en person som ens ægtefælle eller partner.

Flere psykologiske undersøgelser tegner et kedeligt billede af vores forhold til vores telefoner og de negative konsekvenser det kan have for parforholdet. På sigt er depression og følelsen af mindreværd nogle af konsekvenserne og det kan skabe en ond spiral af mere og mere indbyrdes ligegyldighed. Ofte opstår et trist kapløb, hvor den enes dårlige mobilvaner på mystisk vis kan retfærdiggøre den andens mobil uvaner. Sandheden er bare, at jo mere der tjekkes mobil, jo dårligere går forholdet og det er trist.

Hvad er så løsningen?

En fornuftig løsning kunne eksempelvis være at være bevidste om hvornår og hvor ofte I bruger jeres telefon. Nogen par har indført deciderede mobil-zoner i hjemmet eller tidspunkter hvor mobilen ikke skal bruges. Man behøver ikke nødvendigvis at gøre det samme men tænk over en mulig partnerpolitik for, hvordan I vil bruge de mobile muligheder bedst muligt. Brug og nyd i stedet medier som I kan være sammen om. Det kunne måske være en fælles oplevelse af en TV-serie eller en god film. Giv i stedet den dyreste gave, du kan give din partner eller ægtefælle – nemlig helt ubetinget opmærksomhed lige her og nu. For vi bliver jo kun bedre og klogere mennesker af at tilbringe lidt mere tid og med din elskede.


Har I brug for parterapi? Vi har samlet en række rigtig dygtige parterapeuter overalt i Danmark, som er klar til at hjælpe. Mange par oplever virkelig mærkbare forandringer og positive resultater i parterapi og det kan derfor være en fornuftig løsning hvis I har udfordringer eller problemer. Vi har parterapeuter overalt i Danmark og vi dækker nartuligvis de store byer som Århus, københavn og Aalborg. Find en dygtig parterapeut her

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *