Har du nogle uheldige kærlighedsmønstre - se her hvordan du kan ændre dem

Sådan bryder du dit kærlighedsmønster

Måske du savner en kæreste, men hver gang du bevæger dig ud på kærlighedsstien for at finde the one, så ender du med at løbe ind i de samme typer, og du ender med at sidde tilbage og ikke ane hvilken torpedo der ramte dig. Kærligheden braste igen, og du kan simpelthen ikke forstå hvorfor.

Det starter altid så godt, og det føles så rigtigt – og pludselig BANG så bliver tæppet trukket væk under fødderne på dig.

HVORFOR?!?

For du gør jo altid alt det rigtige. Du er den søde, den rare, den flinke, den overbærende, den skønne og forstående kæreste. Så HVORFOR? Det giver ingen mening. Stemmen i hovedet begynder at kvidre ”er det bare mig der ikke kan finde ud af det med kærester?”. ”Er jeg bare ikke kæreste materiale?”. ”Findes kærligheden slet ikke?”…

Fortvivl ikke og giv endelig ikke op, der er håb forude. Du trænger blot til at justere på nogle af dine knapper.

Ja, dine knapper, for når du skal bryde dine mønstre, handler det om dig og dit. Du har på ingen måde kontrol over de mennesker du møder på din vej, men du har fuld kontrol over dig selv.

Ofte når vi bliver forelsket, er vi tilbøjelige til at overkompensere og sælge de bedste sider af os selv, så vi ser bedst ud i modsatte køns øjne. Ja faktisk kan vi være tilbøjelige til at glemme os selv, fordi vi er så opsat på at det her skal lykkedes. Så vi prøver at tilfredsstille en kommende partner.

Læs også: Når den første forelskelse bruser af – hvad så? 

Men hvis du løber ind i de samme typer igen og igen så er der en grund til det. Og det er den grund du skal finde ud af, så du kan få brudt dit kærlighedsmønstrer.

Her er tre tips til dig, så du kan bryde dit kærlighedsmønster og gå efter det bedste match til dig.

  1. Først og fremmest skal du gøre dig klart hvilken type du drømmer om. Hvilke egenskaber er vigtige for dig? Det kan være du ønsker en partner der er kærlig, omsorgsfuld, nærværende, ærlig, sensuel, sexet osv. Lav en liste og hvis du virkelig vil gå all in – så lav et vision board med alle dine ord og gerne billeder af hvad du drømmer om – hæng den et sted hvor du ser den hver dag, da den styrker din underbevidsthed.
  2. Dernæst skal du begynde at være den du gerne vil tiltrække, tag ejerskab af de egenskaber du drømmer om at møde. For som bekendt – lige tiltrækker lige. Så hvis du ønsker din kommende kæreste skal være sensuel, så skal du ind og finde din egen sensuelle side frem og give dig selv lov til at være sensuel. Så spørg dig selv hvordan kan du være mere af det du gerne selv vil have?
  3. Så skal der handles! For det hjælper ikke noget at sidde derhjemme og vente på der kommer en og banker på din dør. Så ud, gå på dates, masser af dates. Det betyder ikke du møder the one and only i første hug, men brug uforpligtende dates til at øve dig i at sige til og fra. Husk du skal ikke længere nøjes, du skal gå efter det du vil have, intet mindre. Husk at spørg dig selv ”er han/hun egentlig noget for mig?”. Det er helt okay at sige tak, men nej tak.

Hvis du ikke ved hvor du går hen og finder dig en date, så er TINDER og andre sociale medier en oplagte mulighed.

Skulle du sidde og tænke ”ja ja det er fint nok, men…”. Så prøv lige at overveje, hvordan det vil være, hvis du sidder her om 6 måneder og stadigvæk løber ind i de samme typer som du tidligere har gjort. Det burde være motivation nok.

Bare husk, når du er dig og holder fast i det du gerne vil have og går efter det, så skaber du de forandringer der skal til for at bryde dine mønstre.

Og livet er alt andet sjovere, når du udlever det som du inderst inde drømmer om. Men det er op til dig, at skabe det du vil have.

God fornøjelse og nyd din rejse.

Indlæg skrevet af Christina Søgaard – Foredragsholder, coach og ekspert i at bryde negative mønstre. Christina har sin base i Odense.


Oplever I problemer i parforholdet og leder I efter en dygtig parterapi i København, Århus som kan få jeres parforhold til på sporet, så har vi gjort det let at finde en dygtig terapeut overalt i Danmark. Find en kompetent parterapeut her

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *