Få det parforhold du drømmer om i 2017

Få et bedre parforhold i 2017

Er I blevet et af de par, som har nedprioriteret parforholdet i en travl hverdag, med tusindvis af gøremål og pligter, og oplever I at kærligheden mellem jer er erstattet af ligegyldighed, negative tanker og manglende kommunikation? Så endelig læs videre.

Nytår og nytårsaften er en tid hvor mange reflekterer over året der er gået og livet generelt. Vi laver nytårsforsætter i en uendelighed og lover, at det nye år nok skal bibringe meget mere lykke og glæde end det forgangne. Ofte handler vores nytårsfortsætter om at arbejde mindre, spise sundere og blive slankere og dyrke mere motion! Glem alt om det og lad i stedet 2017 handle om at skabe det parforhold I begge drømmer om.

Drop fejl og mangler

Det er så nemt at brokke jer over hinandens fejl og mangler. Men hvad får man egentligt ud af at gå at brokke sig over hinanden? I bedste fald får I bare mere af det, I allerede har i forvejen, i værste fald får I et parforhold med endnu større afstand i mellem jer.

Når man ofte skændes, skælder ud på hinanden og peger fingre over hinandens fravær og mangelende engagement i hjemmet, så siger vi i virkeligheden at vi savner hinanden, at vi ikke føler os prioriteret, og at vi gerne vil lave flere ting sammen med vores partner. Det vi kan gøre i stedet for at brokke os, så skal vi i stedet forsøge at vise at vi elsker hinanden, at vi elsker at lave noget sammen og at vi vil fællesskabet.

Det er en rigtig god idé at stoppe op og reflektere over jeres adfærd og hvordan I hver især påvirker hinanden og parforholdet. Vis hinanden den nærvær og den kærlighed, I savner hos hinanden. Hvem vil ikke blive oprigtig glad og gøre en forskel, hvis han eller hun oplever en kærlig og nærværende partner, som viser, at hun holder af ham og har brug for ham.

Vi har derfor lavet denne lille øvelse som vil skabe mere nærvær og kærlighed ind i parforholdet i 2017. Sæt jer ned sammen og følg planen skridt for skridt – det virker!   

Planen er følgende:

Læs også: 5 grunde til at du ikke skal sammenligne dit parforhold med andres

Se på året der gik

Det første I kan gøre er at stille hinanden nogle spørgsmål, der sætter gang i refleksionerne i forhold til året der er gået. Hvad har I hver især bidraget med og hvordan ser I jeres parforhold lige nu? (Det er en rigtig god idé at printe spørgsmålene ud, skrive svarene ned og tag evt. planen frem i løbet af året og hold planlagte "status møder" hvor I taler om parforholdet.

• Hvor ofte har I fortalt hinanden, at I elsker og holder af hinanden?

• Hvor ofte har I taget initiativ til at lave noget hyggeligt sammen med hvor det kun er jer?

• Hvor ofte har I stoppet op og brugt 2 minutter på at kigge hinanden dybt i øjnene?

• Hvor ofte er I glade og i godt humør sammen?

• Hvor meget har I skældt ud på hinanden og talt om din mands fejl og mangler?

• Hvor meget har I skændtes og hvor gode er I til at komme tilbage på sporet?

• Hvor mange fælles venner har I?

• Hvor meget lyst har I lyst til at se hinandens venner og familie?

Stil derefter hinanden disse spørgsmål:

• Hvordan vil I gerne fremstå overfor hinanden?

• Hvordan kan I bliver de kærester I gerne vil være?

Lad det gode, sunde og stærke parforhold være jeres fælles nytårsforsæt. Beslut jer sammen for at 2017 skal være året, hvor I taler sammen ud fra jeres egne følelser og behov, og hvor I ikke angriber hinanden. Beslut jer sammen for ikke at tale dårligt om den anden foran andre, og beslut jer for at sætte jeres parforhold i centrum.

Læs mere om parterapi og hvad parterapi kan gøre for jer

Dernæst skal I gøre følgende: (Husk at lave realistiske målsætninger)

• Lov hinanden at I begge vil være med til at udvikle jeres parforhold ud fra nogle parametre I sætter sammen.

• Beslut jer for, at nedprioritere mindst to andre ting til fordel for dit parforhold.

• Lav en liste over de ting I begge godt kan lide at lave sammen og find tiden eller muligheder for det.

• Fortæl hinanden at i 2017 vil I bruge tid på at blive en bedre partner.

• Drop flere beskyldninger og angreb for ting der er foregået tidligere – fokuser på fremtiden.

• Lav en lækker middag hjemme hos jer selv og tal sammen, om hinandens positive sider og fremtidige fælles mål.

• Fastlæg mindst 4 datoer i 2017, hvor I kan afholde ”statusmøder i parforholdet”.

En fælles plan skaber forståelse

Når I sammen kickstarter året med en fælles plan for parforholdet, vil det skabe en glæde og en tryghed hos jer begge, som kan være med til at minimere ligegyldigheden og samtidig fjerne det negative i parforholdet.

Start med at indføre statusmøder. Det lyder måske lidt kedeligt at skemalægge kærligheden, men det er væsentligt mindre kedeligt, end ikke at prioritere parforholdet.

I får kun den tid til parforholdet tid I tager jer. Hvis I drømmer et lykkeligt, kærligt, nærværende og inspirerende parforhold, så kræver det en fælles indsats. Følg planen punkt for punkt og giv jeres parforhold et boost. Lad 2017 blive parforholdets år - en få ny begyndelse. I kan eventuelt starter året sammen med at tage med til foredraget STYRK Teamet" i parforholdet med terapeut KatherineSara den 31. Januar.

Godt nytår!

Skrevet af redaktionen


Uanset om I søger parterapi i København, Århus, Odense eller et hvilket som helst andet sted i Danmark, er det let at få hjælp til at forbedre sit parforhold med Lovecast. Find en dygtig parterapeut her. 

 

Recommended Posts

2 Comments

  1. Fedt indlæg! Det kan mig og min kæreste helt sikkert bruge! Keep up the good work ??

  2. Jamen tak for det Dennis – og godt nytår til dig og kæresten 🙂


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *