Lær at forstå din partner og få et bedre parforhold

Hvordan kan vi blve bedre til at se tingene fra den andens synsvinkel.

Som vi jo alle godt ved, er alle mennesker forskellige. Som forskellige mennesker har vi også brug for forskellige ting for at føle os elsket. Nogle har brug for tid – tid sammen med deres partner, andre for kærlige ord eller gaver, og nogle har brug for berøring og fysisk kontakt.

De fleste af os, har brug for en smule af det hele, men alle har et primært kærlighedssprog – altså en bestemt måde, at vise eller føle kærlighed på. Hvis vi ikke forstår vores partners og kærestes primære kærlighedssprog, vil vi meget ofte risikere, at gå helt forbi hinanden. For vi giver ofte det vi selv gerne vil have. For det er det vi selv bedst forstår.
Så hvis manden har brug for berøring for at føle kærlighed, er det også det han giver til kvinden. Hvis hun derimod har brug for kærlige ord, er det også det, hun benytter overfor ham.
Begges strategier er gode i sig selv, men de er ikke så virkningsfulde, og de glemmer at medregne den vigtige pointe, at vores partner ikke nødvendigvis – ofte meget sjældent – har de sammen behov som os selv.

Læs også: Hvilket kærlighedssprog taler I?

Men hvordan løses det?

Det er aldrig nogen quick fixes eller hurtige og lette løsninger når det gælder parforhold. Det bedste I kan gøre er at tale sammen om det.
Tal om, hvad I har brug for, for at føle jer elskede. Bliv bevidste om hvad jeres eget kærlighedssprog er og selvfølgelig også hvad din partner har mest brug for og prøv at huske det i dagligdagen, når du udtrykker din kærlighed.
Når man er bevidst om både sit eget og sin partners kærlighedssprog, vil man også blive mere taknemmelig for de små ting ens partner gør og man vil samtidig blive bedre til at bruge hinandens kærlighedssprog.
Fx at fylde benzin på bilen søndag aften, at lave den andens livret, at købe den andens yndlingschokolade med hjem fra arbejde eller hvad det nu kan være.
På den måde bliver man mere bevidst om, både hvad man selv og den anden bidrager med, for at vise sin kærlighed i det daglige og det vil helt sikkert være med til at styrke jeres parforhold.

Artikel skrevet af Anna.


Hos Lovecast kan du let finde en erfaren og kvalificeret parterapeut, der kan hjælpe jeres parforhold på rette vej og få kærligheden mellem jer til at blomstre. Find parterapeut her.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *