HVAD ER UDBYTTET AF PARTERAPI?

Det er naturligvis meget svært at give et entydigt svar på det spørgsmål - der er nemlig mange forskellige parametre der er afgørende. For det første, spiller jeres nuværende situation, jeres kommunikation eller krise en helt afgørende og central rolle. Derudover er jeres egen motivation for at ændre på forholdende i jeres kærlighedsliv, meget afgørende.

UDBYTTE AF PARTERAPI

Vi har dog forsøgt at samle en liste over det mulige udbytte I kan opnå i parterapi. Mange par i parterapi oplever gode resultater, fordi de som udgangspunkt gerne vil hinanden og forholdet og fordi de er villige til at arbejde hjemme med de redskaber parterapueten giver dem. Igen, jeres commitment er meget afgørende.

Vi har lavet en stor guide, som forklarer hvordan et parterapiforløb typisk foregår, og hvordan man vælger parterapeut og hvad man skal være særligt opmærksom på. Du finder guiden om parterapi her.

ANERKENDELSE

I parterapi vil I arbejde med at blive bedre til at forstå og anerkende hinanden – især vil I arbejde der hvor jeres opfattelser er forskellige. I vil få en indsigt i de behov og længsler, der gemmer sig bag jeres frustrationer og I vil lære at forstå hinandens bevæggrunde og tanker.


 

KOMMUNIKATION

I vil få brugbare og konkrete redskaber til en bedre og mere tryg kommunikation, så kærligheden derved får bedre vilkår. I Parterapi vil I arbejde med at udtrykke jeres ønsker, behov og forventninger til hinanden på en klar og positiv måde, uden at bebrejde hinanden eller gå i forsvarsposition.


 

INDSIGT

De fleste mennesker stræber efter at leve i et trygt¨, velfungerende og kærligt parforhold. Det sker dog ikke bare af sig selv. Et trygt parforhold kræver hårdt arbejde og viljen til at gå på kompromis. I parterapi vil I få større indsigt i hinandens virkelighed og bedre forståelse for hinandens situation.


 

STRUKTUR

Konflikter i parforhold kan udspringe af mange forskellige ting. En parterapeut kan ofte også hjælpe til at strukturere og planlægge en travl hverdag med mange gøremål og pligter, så der bliver mere plads til parforholdet.


 

NÆRVÆR

I vil arbejde med og lære de ting der fremmer et positivt kærligt og nært parforhold og kærlighedsliv. Der vil blive plads til venskab, nærvær, seksualitet, intimitet og humor og er grundlæggende for et godt forhold.


 

LIVSKVALITET

Når I har arbejdet med de redskaber parterapeuten har givet jer og I har fået indarbejdet nogle bedre rutiner og styrket jeres kommunikation og jeres samvær vil dette føre til en forhøjet livskvalitet, større glæde og mere kærlighed i jeres liv.


 

I PARTERAPI?

Parterapi handler ikke bare om konflikter og skænderier i hverdagen. Parterapi handler om at få en større indsigt i hinandens adfærd og mønstre og en bedre kommunikation. Man skal lære at være hinandens partner, kæreste og livsvidner og det komme ikke bare af sig selv, når den første forelskelse har lagt sig. Mange par oplever ofte meget positive resultater og følgevirkningen af terapien som de slet ikke havde forstillet dig.

ER I STADIG I TVIVL?

Book en gratis forsamtale hos en af vores terapeuter som tilbyder dette (Se mere på profilerne) og hør hvordan vi kan hjælpe jeres forhold på rette vej. Alt hvad du behøver at gøre er at finde en terapeut du vil tale med, og udfylde understående kontaktformular. Se vores parterapeuter her:

Du kan også læse meget meget om parterapi, parforhold, skilsmisser og parforholdets tilstand i dit lokal område. Se eksempelvis vores information om parterapi i København, Århus, Odense, Vejle, Valby og Roskilde her.