VIL DU VÆRE PARTERAPEUT ELLER SEXOLOG?

Hvis du vil være parterapeut eller sexolog og tilbyde parterapi til dine egne klienter, skal du som udgangspunkt have en uddannelse indenfor området. Hverken "parterapeut" eller "sexolog" er en beskyttet titel, så alle kan i princippet kalde sig parterapeut og begynde at behandle par. Men for at have en grundlæggende viden og en teoretisk baggrund, er det vigtigt at tage en uddannelse.

OVERSIGT OVER UDDANNELSERNE INDENFOR PARTERAPI OG SEXOLOGI

Indenfor både både parterapi og sexologi er der mange forskellige uddannelser. I gennem tiden har mange terapueter og psykologer undersøgt og udviklet nye teorier efterhånden som de har arbejdet med en masse klienter. Derfor er der mange forskellige tilgange til terapi og uddannelser. Vi har samlet de mest anerkendte her.

UNIVERSITETSUDDANNELSE

Med en kandidatuddannelse i psykologi opnås den beskyttede titel "psykolog". En psykolog kan under uddannelse beskæftige sig med mange forskellige områder indenfor psykologi - herunder naturligvis parforhold og parterapi. På psykologistudiet ses psykologi som en videnskabelig disciplin og man beskæftiger sig med det psykiske ud fra særlig systematik, logik og argumentation, som blandt andet også kendes fra lægevidenskaben. At blive psykolog tager omkring 5 år, dog ofte noget længere.

DANSK IMAGO CENTER

Hos Dansk Imago Center kan du blive certificeret parterapeut. Uddannelsesforløbet på Imagouddannelsen er en efteruddannelse forbeholdt psykoterapeuter og psykologer. Forløbet består af to dele: En undervisningsdel og en supervisionsdel. Efter forløbet bliver du certificeret Imago Parterapeut.

DANSK CENTER FOR EMOTIONSFOKUSERET PARTERAPI

EFT parterapeut træningen er forbeholdt psykologer og psykoterapeuter og skal ses som en overbygning for terapeuter. Undervisningsforløbet er nøje tilrettelagt og består af tre dele. Et grundforløb, et fordybelsesforløb og et specialmodul. Efter kurset bliver du certificeret parterapeut EFT.

NORDISK GESTALT INSTITUT

Hos Nordisk Gestalt Institut kan du tage en 4 årig uddannelse som psykoterapeut, som også indebærer et forløb som omhandler parterapi. Der arbejdes både teoretisk og praktisk med tidlige prægninger, roller i familien og familiens påvirkning på individet.

VIL DU VIDE MERE OM PARTERAPUT UDDANNELSERNE?

Så vil vi anbefale at du kontakterne skolerne direkte. Vi laver løbende opdateringer af hele sitet. Hvis du har set en fejl og har du opdaget en parterapeutisk uddannelse der mangler er du velkommen til at kontakte os.

ER DU PARTERAPEUT DER GERNE VIL VÆRE SELVSTÆNDIG?

Er du parterapeut eller sexolog og ønsker du en fyldt arbejdskalender, flere klienter, en stærk og inspirerende samarbejdspartner og større online synlighed på en nem og effektiv måde?

Med Lovecast.dk kan du få en komplet profil som gør alt det hårde arbejde med hjemmeside, domæne, hosting, mailopsætning og søgemaskine optimering for dig. Vi hjælper dig hurtigt og let i gang, så du allerede efter 3 dage er klar til at modtage klienter. Det er både lettere, mere effektivt og langt billigere. Kontakt os nu og hør mere om hvordan vi kan hjælpe dig.