Livscirklen - Svendsagervej 72, 5240 Odense NØ - tlf. nr. 23 96 10 54 - Åbent mandag til fredag fra 9 - 18 med mulighed for aften - og weekendtider. Telefonisk kontakt alle hverdage.

KOMMNUNIKATION

En god og konstruktiv måde at kommunikere på er altafgørende for frugtbart og velfungerende parforhold. Hvis I ofte oplever at selv små uenigheder og samtaler ofte fører til store skænderier og konflikter vil parterapi være oplagt.

KONFLIKTER

Konflikter og skænderier kan ikke undgås i et parforhold. Hvis I skændes ofte, måske højlydt og har mange konflikter, er det dog et sikkert tegn på at noget er galt. I terapi vil I typisk kigge på de bagvedliggende årsager til konflikterne og arbejde med de ting der volder problemer.

SEKSUELLE PROBLEMER

Hvis I sjældent eller aldrig har lyst til sex, er det et klart signal om at noget er galt. De fleste parterapeuter kan hjælpe med at finde ind til de bagvedliggende årsager til udfordinger i sexlivet. Mange mister lysten til sin partner, hvis de ikke føler hørt og forstået, eller er hvis de er utrygge i parforholdet.

UENIGHEDER OMKRING BØRN OG DELEBØRN

Udfordringer og uenigheder omkring børn, familieliv, børneopdragelse og delebørn, er ofte noget der skaber udfordringer hos de fleste familier. Det er typisk noget der vil blive bragt op i parterapi.

UTROSKAB

Utroskab opfattes af de fleste som et helt utilgiveligt svigt. Har I oplevet utroskab er parterapi en god mulighed for at komme videre - uanset om det er sammen eller hver for sig.

STRESS

Lider den ene part af stress på arbejdet kan det i høj grad påvirke parforholdet. Stress ødelægger betingelserne for nærvær og intimitet. Parterapi kan hjælpe jer til at få større forståelse af stressrelaterede udfordringer og hjælp til at håndtere dem.

ENSOMHED

Mange mennesker oplever en følelse af ensomhed - også selv om de er i et parforhold. Nogle føler at de står alene med ansvaret for husholdningen og hverdagens pligter, mens andre »bare« føler sig alene. I parterapi kan I arbejde med konkrete løsninger, som kan styrke fællesskabsfølelsen i parforholdet og modvirke ensomhed.

PSYKISKE LIDELSER

Hvis en af jer lider af psykiske problemer eller traumer fra barndommen, kan det vanskeliggøre parforholdet. En dygtig parterapeut kan hjælpe med at kortlægge udfordringerne, så I kan finde en vej videre. Hvis den ene part har særlige personlighedskarakteristika, som eksempelvis Borderline, psykopatisk eller Narcissistisk Personlighedsstruktur, fraråder mange eksperter parterapi.